»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Jasno je, da poraba oljčnega olja v Španiji upada.«
»Svetovna cena oljčnega olja je v veliki meri odvisna od Španije.«
»Naša naloga je bila, kako 'uglasbiti' oljčno olje, zato je na preprosti steklenički v ospredju grafični element olive v obliki note.«
»Nekateri proizvajalci lahko svoje olje označijo kot ekstra deviško, čeprav ne izpolnjuje zahtevanih standardov kakovosti.«
»To ne drži, saj je oljčno olje zaradi visoke vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in antioksidantov termično celo bolj stabilno kot mnoga druga rastlinska olja.«
»Smo dobri 'čistilci' slabega oljčnega olja. Seveda v sodelovanju z upravo za varno hrano, ki skrbi za to, da so ti redni monitoringi vsako leto.«
»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»V omenjenem primeru ne gre nujno za goljufijo, saj se kakovost oljčnega olja lahko spreminja tudi po polnjenju v steklenice in je namernost zavajajoče prakse težko dokazljiva.«
»Bil je oddan neki predlog, da bi se registriralo sredstvo na osnovi acetamiprida, ki ga imajo tudi v Italiji registriranega. To sredstvo je tudi sistemik, enako kot perfekthion, je pa nekoliko dražje. Je druga aktivna snov, ki je za zdaj še dovoljena, registrirana in ni tako strupena.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju